hundtassarna

Alla inlägg under december 2010

Av Marie Björklund - 14 december 2010 11:09

du fick ditt namn av en norgmann, på svenska betyder detta Mak-ett ungefär.


han skickade tillbaka dig av olika skäl. jag sa när jag fick dig att du kommer fastna i mitt hjärta vilket du gjort. snälla nu fortsätt kämpa, tillsammans vet jag vi kan slå dem. om du utvecklas med människor och i skyddet , varför ska jag då inte kunna få bort detta beteende?


men ärligt talat när du gör detta mot mig , börjar jag tveka på oss tillsammans. att  vi fungerar i par. jag kan tyvärr inte ha detta maddox.  vi måste fortsätta kämpa framåt. för jag vill vi ska fortsätta vara VI. du är underbar , och har jag fått dig framåt säker i så mycket varöfr inte i mer? och bakåt i detta..


vad har hänt vännen min. ..


vi måste fortsätta kämpa. in till det sista. du och jag tillsammans skulle vi ju slå söndervärden? ska vi inte fortsätta göra de?


  

Av Marie Björklund - 14 december 2010 09:40

nu är de andra dagen irak jag vaknar med fruktansvärt smärta i huvudet , nacken och axlarna. mitt huvud är tungt och ser knappt något, ser knappt vad som står nu på datorn när jag skriver.


jobb idag sen ledig några dagar. sen jobb igen. har ännu inte fått mitt rullande schema för jul.. men ursch vill inte ha jobb under jul.. vill fira med familjen och vara där. men ike sa nicke.


idag är de - 24 grader och jag som också mår dåligt får ta en dålig dag med hundarna. blir inomhus träning då pågrund av det korta promenaderna. får bli några sök övningar i lägenheten.


maddox är ju inne i en jävla ålder och när ixa låg och tuggade ben kom han morrande mot henne och tog av de. vilket han i sin tu fick sen en jävla morrning från mig och ryckte av honom benet. han har inte testat ghöra om de igen. tog ett annat ben och var nöjd.


jobbiga med sånna här kalla dagar är att jag vägrar dela upp promenaderna på hundarna jag vägrar ärligt talat gå 8 rundor. aldrig i kylan haha


men over and out hejs svejs

Av Marie Björklund - 13 december 2010 10:52

igår var jag på min officelt första riktigt skyddträning. jag märker när de är någon som verkligen kan skydds träning och som förstår sig på hundarna och de är helt underbart.


har jag inte chansen att träna med kroka får jag fixa de här i piteå :)


  


maddox skötte sig jävla GALANT! visst han är inte totalt dumfason ålder just nu och skällde och skällde och han har ALDRIG skällt åt andra hundar på träning. så först var jag as ledsen men jag fick hjälp nu att börja få ut honom ur det. så nu jävlar ska vi se om vi fixar på promenaderna.


  


han har även lovat att börja hjälpa med det också och jag tror på honom han förmedlar en sån bra känsla. han som tränar oss tränar även och utbildar polishundar så därför känns detta riktigt bra.


jag längtar redan nu till nästa skydds träning. tycker vi kan börja köra 2 gånger i veckan istället :(


just ja ixa min har kommit hem och hon blev helt GALEN när hon anlände hem. så ja hon hade visst saknat oss ändå trots sitt absluta fina boende hon hade ! ;)


  


promenaderna kommer hädan efter delas upp på maddox och ixa då pågrund av att han är i en period som han är KNÄPP :) ha de bra alla


  


Av Marie Björklund - 10 december 2010 10:30

igår traskade jag mot piteå och jag trodde först det bar var för en ögonlysning men fick ju ett samtal så det blev att visa upp ixa med. men med tanken på hur kort tid jag hade på mig och mycket som skulle göras och jag tyckte jag kände igen tjejen samt hon kändes helt okej så valde jag att låta henne ha ixa över helgen för att veta om hon känns rätt :)


så hem komjag utan hund och det blev en ögonlysning som ingemar sa att var Ua! riktigt skönt :) coolt förresten att se en ögonlysning! aldrig gjort de. ixa är inte min första hund men min första hund inom mycket som jag gör. den första hunden jag höftröntgade. den första hunden jag lyckas få en riktigt lydnad på , första hunden jag ögonlyser , första hunden jag äkligt nojjig med , sen är också ixa den första hunden jag helt själv valt ut och betalat helt själv! :)


nu är maddox här hemma själv och fungerade riktigt bra. när husse kom hem brukar det vara ett jävla liv på hundarna men maddox sprang tyst kollade vem de var och sen fortsatte och sova . skulle ixa varit hemma skulle dem skällt i hundra år...


på promenaderna är maddox lika skällig! när vi möter barn är han värst och varför vet jag inte men vi ska bort med det iaf! hundar är nästan aldrig ute. men han skäller ändå mer än vanligt åt dem.. så han är väl i en jävla ålder just nu. dumma hund haha.


ska vi bjuda på bilder idag med? njaaa?


okej då ;)

  

så här fint var vädret klockan 10 imorse. och jag tänkte vi börjar med koppel promenad och far sen ut och fotar. men nu tittar jag ut och de är väldigt mörkt ... 40 minuter senare...


  

  

här mixtrade jag med bländaren så att jag skulle få lite mörkare bakgrund men ändå på skärpa på hunden . helt ok ? :)


  

är fan inte maddox jävla stilig pöjk?:)

mix

Av Marie Björklund - 9 december 2010 09:52

igår började jag mixa med kamera inställningarna på systemkameran och jag är so far väldigt nöjd! nu skajag också få inställningarna fungera ute i RÖRELSE!


sen mixade jag även lite i photoshop! ni ska få se jag är väldigt nöjd :)


  

  

Första mixningen igår natt i sovrummet!


 

   

andra mixningen med egen inställningar på skärpan! :)


   

   

och 3:dje som jag nog är mest nöjd med :) 

Av Marie Björklund - 8 december 2010 09:51

jag körde förra veckan att jag steg upp ungefär vid 10-11 och jag har aldrig mått så dåligt av att sova länge men nu. spelar ingen roll när jag somnar på dygnet. men när jag vaknar 10-11 så är jag så otroligt trött. jag är trött hela dagen. jag blir grinig och är inte lätt att ha med att göra.


nu har jag vaknat vid 7 , 2 dagar i rak och jag känner mig på topp humör även om jag somnade klockan 2 på natten. hur underbart som helst.


skulle ju på synundersökning idag . men då magen min sa nejnej så valde jag ligga kvar vaken i sängen en stund och sen när de lättade lite tog jag en härligt morgon runda med mina älskade vänner. oskar hade begett sig mot skolan så . . de var baravi 3 hur underbart som helst.


när jag kom hem avnjutade jag en god frukost och nu är jag här. mycket piggare och fräschare. visst magen värker lite men jag är ändå på topp humör :)


lägenheten börjades saneras igår och nu är det disk , tvätt och damsuga kvar och göra. ska nog renbädda sängen även idag. slutar ju som sagt var 14 idag så de är en underbar tid!


sen en sak som gör mig lite ledsen är ju att nu är det 1 år sen jag valde min bästa vän somna in. den enda hunden jag någonsin kommer kunna lita på barn med.


vem var chess? jo chess var en givmild hund , som fungerade på tävlingar , inomhus och med allt folk var jag än for. på promenader var han jävulen ( pågrund av sin smärta) men han var ändå bäst !


när han var bara några månader gammal var de en unge som inte kunde gå men ville dra sig fram gärna och tog tag i chess. chess brydde sig inte och lät ungen dra i öronen och överallt. när jag hade med honom på stallet och lyfte han så han skulle få nosa på en häst så hedde han tassen jätte sött på mulen på hästen. jag förälskade mig ichess ögonaböjd och ångrar inte en dag med honom.


men jag känner en hund som bara fungerade på sommaren , och då var utan smärta de fungerar inte. inte mitt samvete somkan leva med det. så jag valde min bästa vän få slippa ha ont och nu få springa på gröna ängar.


det jag däremot har valt inom hunderiet nu för mig framtid . är att ta hand om dem "omöjliga hundarna" och dem hundar ingen vill ha eller anser nog duktiga. maddox kom in som en sån. och jag älskar varenda sekund och visst nog har vi våra tvister och så men ack så jag älskar den tjockskallade dumhunden :)


krokasmedens rödafaran ixa är den absolut bästa tollaren och vi kommer ha många galna trosiga år tillsammans.


med detta ska jag avrunda med bilder och fixa mig för jobbet :) ha de bra alla! KRAMAR


        

Av Marie Björklund - 7 december 2010 13:46

idag är mitt humör inte på topp och jag tänker inte ens gå igenom de här på bloggen utan jag ska nog bara vara för mig själv en stund. men bjuder på lite oredigerade bilder..


            

Av Marie Björklund - 6 december 2010 20:51

Ja det får det bli då Oskar har datorn. Jobbiga med bloggande från mobilen är att jag kan inte dela på texten.. Vilken kommer bli riktigt jobbigt och läsa. Så nu då? Maddox knöl var ingen tumör jippo!!!! Känns förbannat skönt. Hans knöl nu som växt upp under såret är en reaktion på stygnen som gjort att vi ska behandla med antibiotika och hoppas det blir bra! Bästa veterinären Fredrik bjöd På besöket idag tackar ! Jag försöker hitta tillbaka till min motivation jag en gång i tideb hade för allt. Den ska komma tillbaka men frågan är när?.. Nu blir det att hoppas läkningen sköter sig och sen ska jag nog försöka hitta tillbaka till 2 underbara vänner jag har i Boden. Vänner för livet fast allt bråk det är vi 3 syskon? Nix bara jävligt bra vänner:)

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards