hundtassarna

Alla inlägg under februari 2011

Av Marie Björklund - 17 februari 2011 11:08

Denna rubrik. hatar sätta rubrik ^^


igår vandrade jag mot skellefteå efter jobbet. även om det inte vart länge kändes det skönt komma dit och får lite you know respons.


men iaf så gick maddox bra. riktigt nöjd. och nöjd över min egna insatt i det hela.


sen tog jag ju med mig den äkliga tollaren.. jo hon är väldiga minus. för det första . träna lydnad ÄSCH! de är ju jävla skit tycker ixa. . .


sen att hon gjorde andra diverse grejer som inte hör hit. det pratar vi inte om ;)


annars så rullar väl livet på som vanligt. det är ju nedräkning till min utbildning. den 15 börjar jag nu rulla ner mot uppsala eller den 16. hemma den 21 ungefär. ska bli grymt roligt komma iväg :)


sen får vi se. Maddox kanske åker bort nästa tisdag och bli borta 2 veckor. vi får helt enkelt se


kallt som fan idag. jag har lite planer. de som är hundra procent spikat är jobba iaf. men handla behövs också göras ..


ha de bra nu

Av Marie Björklund - 15 februari 2011 22:01

mohaha!


att jag fan glömt bort de älskade mottot. vaa? haha!


jag har alltid haft i mina hundträningsår , som jag hjälpt och även över mina egna hundar. VI GER OSS ALDRIG. nya ideer , nya planer. Och sen alltid mottot " kom så gör vi om, gör om gör rätt"


visst jag har glömt de någonstans nu här påvägen. och jag börjar komma ihåg när.

men de är väl aldrig försent för att göra rätt för sig ? :D


i'm SOO happy. haha

kan de vara för att M gick bra idag? nää va ?? ;)

jag ger aldrig upp. mitt fortsatta motto. och som jag sa förläänge sen. " tillsammans ska vi erövra världen" "you conquer the world"

ixa har ju ökat i matmängden. Annika , ixa har börja bli lite rund om maggen :D


haha annars har jag lite annat att undra mig över idag. och de är då iaf att , att jag tycker synd om hundarna när dem rastas. när dem ska göra sitt behov så väntar och önskar vi ju bara att de ska vara över, eller är jag verkligen ensamm om de? tex, när dem skiter.. ja och de är kallt som nu , då vill man ju bara de ska gå fort så man kan fortsätta sin kalla promenad.. men vi människor? vi kan gärna ta en tidning eller något annat när vi gör våra behov på toan. vi behöver inte stressa och tar de gärna lugnt.


haha jag tycker synd om hundarna som inte kan göra de dsm ^^ haha


sen har jag tyckt bloggen varit trist med inga bilder så hey what tha fuck, snör in lite bilder ;)


    


bild försök att visa att ixa blivit lite rundare. vet inte om de syns så bra


  

bildbevis jag har druckigt kaffe!


  


helt förbannat fint väder. men minus 30 ? välkommen till NORRLAND


  

Älskade M som man får göra allt med. haha.

Av Marie Björklund - 13 februari 2011 00:13

ojoj haha de är väll ändå den viktigaste frågan i allt?


jag vet många kommer nog inte förstå mig hundra. men försök läsa mellan raderna. för de är väldigt svårt uttrycka sig på bloggen hur jag egentligen menar. och många regagerar alldeles för fort.


hur som helst kommer detta handla om relation. och relation till mina hundar.


Chess min absolut första EGNA hund. vi började med väldigt mycket daltande. men i mitten tappade vi något. efter att kommit långt började jag tappat något med hunderiet? jag vet inte vad som hände. jag vart hårdare och vi tappade mycket tillit till varandra.


sen kom min lilla ixa in i bilden. vi 2 har ALLTID klickan från dag 1. men varför? för hon fattar mig på något sätt och jag fattar henne. och hon är inte lätt hund. men jag har hunnit lära mig hennes knep.


efter haft ixa i ca halv år? då började jag lära mig chess. vi klickade helt plötsligt igen och vi fick grymma poäng på tävlingsplanen. vi kunde helt plötsligt möta hundar. jag gick låååånga promenader äntligen. jag vågade mig ut på strandvägarna och mötte hundar efter hundar efter hundar. det var LOVE!


tills chess vart sjuk. hände mkt den perioden som beslutade mig för låta honom somna in.


sen sörgde jag någon månad. men beslutade mig för att ta hem en malle hund. Maddox kom in i bilden. ( ni har hört historian hundra gånger så orkar inte dra den igen )


iaf. vi byggde relation relation relation relation! vi gick med han lös alltid. och mötte hundar lös . människor var mycket svårt. han skällde åt varenda människa han såg. ( kanske hans bakgrund ?) men jobbade vidare.


men maddox som många vet är STOR. och det var inte lätt handska han när han vart större. sen vet jag absolut inte vars allt har gått fel. men någonstans på vägen har vi tappat förtroende för varandra.


JAG har tappat tilliten till honom.


jag fick hjälp med att skaffa halti eller antidragsele. allt detta prövades. halti började jag med. idag gråter jag floder jag prövade de. jag har nu hållt på i FLERA månader bygga tillbaka självförtroende hos hunden. han började göra utfall mot hundar när vi gick med halti. och det blev värre och värre och värre.


idag har jag kommit en bit där jag vet nu hur jag kan säga till honom när vi möter hundar. men heeey han är absolut inte trygg.


men jag har öppnat ögonen så fantastisk mycket och lärt mig såå jävla mycket inom hunderiet att jag är så stolt över mig själv. samtidigt som jag gråter floder när jag inser allt jag gjort fel. men som en vettig människa sa. " hundar förlåter en , och de har dina redan säkert gjort" det gör dem. men bygga relation och tillit är nog de svåraste som finns. men jag tvivlar inte en sekund jag och M kommer hitta tillbaka . frågan är bara hur länge de tar. jag har INTE bråttom. men jag vill bara veta när jag får tillbaka min hund..


det som gör mig så jävla ledsen i det hela är att jag gjorde samma fel med Chess som jag gör med M... varför går allt så förbannat snett ? till nästan malle hund vet jag exakta felen jag INTE ska göra. men tills dess så ska jag fixa felen jag gjort och gå efter


" belöna det som är rätt istället för att bestraffa det som är fel "


med detta sagt ska jag logga ut och fortsätta mitt vanliga djupa tankar kring hund. och försöka sluta lägga krav på mig själv. maddox har jag redan släppt. det gjorde jag för 2 veckor sen. men bättre sent än aldrig right ?


nu är de bara kraven på mig själv som ska släppas. dem sitter i....

Av Marie Björklund - 9 februari 2011 23:30

ibland måste man bara få börja om , ladda om batterierna och få starta nytt ;)


jag har nu lämnat mkt bakom mig och tagit ett stort steg fram. jag har inte gått och irriterat mig på någon nu i 2 dagar! men jag har också raderat massa nr och lämnat de bakom mig! :D


sen har även jag och lilla M börjar om på nytt. ni ser jag tränar mest med han? och jo varför? för vi har börja om med allt nästan , vi kör om fotgående och lär om de helt, vi bygger på lite mer socialt och herr mannen sa ju att han inte kunde längre platsliggning i grupp eller loss komando nu helt plötsligt så måste vi nog bygga på mer socialt och stadga i allt. vilket vi gjort. jag har lämnat mitt krav om att starta hunden tidigt och tävla. nu vill jag bara vi ska bygga relation från allt.


han är min första malle. och de är en förbannat svår hund ska jag säga er. men man måste börja någon stans? han är iaf inte min första hund som tur är. till nästa Malle hund jag kommer ha , så har jag lärt mig ännu mer!


förövrigt så går allt mer och mer i medvind, visst kommer våra pustar , men just nu medvind.


sen kanske några är chockade om att jag ska planerar flytt? yes ! det kommer bli av. när vet vi inte men både jag och oskar vill bosätta oss nere i GBG :) så de kommer bli. om de blir om 2 år eller om 1 år eller om 1 månad eller imorgon. det vet bara den som lever :)


ixa förövrigt? ja hon visar jätte fina tecken på dräktighet. men tyvärr tycker jag de är för tidigt att vissa dessa tecken hon visar. så vi kan bara avvakta. de konstiga är att lill fröken har en jääättte liten bula på magen . men med hennes jävla abtit den senaste veckan så bli jag inte förvånad om hon lagt på sig sjhälv lite hull ;)


HA DE BRA ALLA :D

Av Marie Björklund - 7 februari 2011 23:22

Är så mycket nu pågång planer och hantera all jävla irritation på människor som jag stryper i sömnen eller som jag faktiskt säger vad jag tycker och tänker om folk. Fast detta bara så klart i sömnen. Har nästan aldrig sagt det jag tycker och tänker om människor. Jag tar bara skiten som den kommer . Och om det tagit på mig ? Jo det har det . Nu börjar detta spåra ut. Men jag känner iaf att det är för mkt på gång nu och jag tror inte bloggen kommer inte underhållas.Planerat in att flytta här ifrån . Börja om på nytt. Starta nytt liv. Men först hitta jobb. Så nu ska vi sätta igång. !Ha de bra alla

Av Marie Björklund - 1 februari 2011 09:09

många där ute vill ju träna och komma igång och sen hålla det . man blir avis hur folk orkar med att träna allt dem gör ..


jag har been there done that.


men sen började jag lägga om min tränings strategi så de var på MINA villkor. la på att i början av det hela när jag började så tog jag de riktigt lugnt. jag startade sakta men säkert. det roliga är ju att man ser framsteg.


sen när jag inte har ork att träna så tvingar jag mig lite grann iväg och tar de lugnt på gymmet istället för prestera 120. men jag är ALLTID nöjd efteråt och känner mig stolt för jag drog iväg. jag får inte ångest sen för att jag inte drog till gymmet och att jag kanske inte skulle ätit det jag gjort under dagen. utan det som känns bra är just att jag gjorde sakerna! de är ju de som räknas !


så nu börjar jag se så posetivt det bara går istället för att tänka , ursch de är så jobbigt , jag orkar inte idag och ja hela grejorna.


istället får man tänka posetivt och känna " YES jag sprang trots allt 10 minuter! och jag brände bort 110 kalorier på löpbandet " de är min inställning , och är man en som gillar se hur kalorierna bränner så tipsar jag löpbandet! där ser du hur mkt kalorier du totalt bränt under din löp runda . och då kan du ju tänka posetivt att tänka " yes jag brände 110 kalorier nu , och hade jag bara varit hemma hade jag säkert satt i mig dem kalorierna"


det jag gillar med motivationen. det fungerar för alla människor så länge de är på ens villkor. hitta nu eran motivation så klarar ni de!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards